DDCgroup Logo

Microsoft Power BI.Datavisualisatie

Meer inzicht, vertrouwen en controle over jouw data. Versnel BI implementaties en resultaten met zinvolle inzichten in jouw metadata.


Meer weten?

Visueel dashboard.

Microsoft Power BI is een tool voor het visualiseren van data voor eindgebruikers. Verschillende soorten data kan worden gecombineerd, om in een visueel dashboard managementinformatie weer te geven. Power BI is beschikbaar als SaaS (Software as a Service) en als onderdeel van Microsoft 365.

Gegevens van buiten de organisatie kunnen ook in dashboards worden geïntegreerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om interne gegevens van klanten te koppelen aan gegevens van buiten, zoals gegevens van profielen op sociale media.

Waar concurrenten vaak wat geavanceerdere oplossingen bieden, is Power BI een laagdrempelige tool die eenvoudig wordt geaccepteerd in organisaties - zoals dat ook voor Excel geldt. Vaak ook zijn de licenties al aangeschaft middels een 365 abonnement.

Rapporten creëren en delen

Rapporten creëren en delen.

Power BI is ontwikkeld om een self-service-BI-tool te zijn. Met Power BI desktop is het mogelijk om met minimale training zelf rapporten samen te stellen. Met Power BI pro is het mogelijk deze rapporten te delen met collega's. Tevens is het mogelijk om visuele en dynamische rapporten te integreren met een app of mobiele versie. Zo zijn rapporten overal en altijd in te zien.

Centrale datamodellen.

Microsoft Power BI wordt vaak toegepast in combinatie met SQL Server zodat gebruik gemaakt kan worden van centrale datamodellen. In die samenstelling zijn er meer en betere mogelijkheden om gegevens te combineren en een consistent beeld weer te geven voor de gehele organisatie

Voor het ontwikkelen van een SQL data warehouse is het mogelijk om de data warehouse automatisering software van TimeXtender in te zetten. Hiermee wordt een tijdrovende klus vereenvoudigd en flexibel gemaakt voor de toekomst: een modern data warehouse. TimeXtender biedt een referentie architectuur van Microsoft.

Centrale datamodellen

Toepassingen.

Microsoft Power BI is te gebruiken door verschillende afdelingen of managers van een organisatie. Voor het verkoopteam kan bijvoorbeeld antwoord gegeven worden op vragen zoals: Worden algemene targets gehaald? Hoe presteren individuele medewerkers? Voor personeelsbeleid: Hoeveel opleidingspunten hebben medewerkers van verschillende afdelingen de afgelopen tijd behaald?

Maar ook voor de individuele medewerker kent het toepassingen, zoals het bijhouden van processen, die eventueel efficiënter kunnen worden gemaakt, of het monitoren van productiviteit in een bepaalde periode.

Uiteindelijk bieden deze toepassingen de directie de mogelijkheid om de activiteiten van een organisatie beter in lijn te brengen met de strategische doelen van de organisatie: Achieve more with data.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Hans

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531