Mendix.Go make it
DDC is implementatie partner van Mendix. Sinds 2012 kennen wij de kracht van Rapid Application Development platforms: systemen waarmee snel en flexibel informatiesystemen in te richten zijn, vaak zonder één regel code (zogenaamde Low-Code of No-Code platforms).
Introductie.
Mendix is een enterprise-grade oplossing waarmee we in een grafische omgeving een datamodel kunnen inrichten (met drag-and-drop) en op basis daarvan eenvoudig schermen en logica kunnen toevoegen. Juist in situaties waarbij vooraf nog niet precies kan worden bepaald hoe een systeem moet werken, of waarbij om een andere reden flexibiliteit wordt gevraagd, zoals bijvoorbeeld met prototyping, kan een dergelijke oplossing grote voordelen bieden.
Bovendien is een systeem gebouwd in Mendix veel sneller beschikbaar dan wanneer voor programmeren in een programmeertaal wordt gekozen. Ook kan direct gebruik worden gemaakt van allerlei standaard functies (denk onder meer aan user management, import en export van data, rollen/rechten beheer en zoekfilters). Aan het gebruik van Mendix zijn wel licentiekosten verbonden.
Naadloze ontwerp ervaring.
Ontwikkelen van Mendix applicaties kan enerzijds in een online (Mendix studio) tevens WYSIWYG (What You See Is What You Get) omgeving of anderzijds in de lokale Mendix Studio Pro waarin professionals meer mogelijkheden hebben. Omdat de wijzigingen van beide omgevingen direct gesynchroniseerd worden in de centrale cloud-omgeving, is het mogelijk dat in teams wordt samengewerkt aan de ontwikkeling. Waarbij iedereen kan kiezen voor de tool welke het beste aansluit bij eigen behoeftes.
Mobiele brigade.
Samenwerking.
Elke Mendix applicatie is direct ook geschikt voor gebruik op mobiele apparaten doordat de designtaal (Atlas UI) standaard device responsive is. Maar Mendix ondersteunt ook eenvoudig de mogelijkheid om toepassingen beschikbaar te stellen als app in de Android en Apple app stores (genereren van apps in React native).
De manier waarop in Mendix wordt ontwikkeld, ondersteunt de samenwerking tussen business en IT. Processen worden visueel gemodelleerd en zijn daardoor ook door non-IT medewerkers te begrijpen. Dit helpt enorm bij het bespreken van de functionaliteit.Bovendien biedt de Mendix omgeving tools die samenwerking ondersteunen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld eenvoudig feedback geven op een applicatie en de hele afhandeling hiervan wordt door Mendix ondersteund.
Componenten en koppelingen.
De snelheid waarmee in Mendix complete applicaties kunnen worden ontwikkeld, wordt nog eens vergroot door de enorme beschikbaarheid van standaard componenten en functies in de Mendix app store. Deze biedt ook vele interfaces met andere systemen. Met behulp van de Mendix Data hub is het mogelijk om alle binnen het bedrijf beschikbare informatie via één centraal dataplatform inzichtelijk te maken en te gebruiken.
Tevens komen steeds betere mogelijkheden voor integratie met industriële oplossingen nu Mendix onderdeel is van Siemens. En de strategische samenwerking met SAP heeft geleid tot een baanbrekende integratie van SAP en Mendix waardoor deze systemen naadloos samen te gebruiken zijn. Mendix is daardoor het enige RAD platform dat geheel kan draaien in de SAP HANA cloud omgeving.
OTAP en deployments.
Licentiestructuur.
Uiteraard biedt Mendix de mogelijkheid om naast de stabiele productie omgeving, ook naar wens ontwikkel-, test- en/of acceptatie-omgevingen in te richten. Doorvoeren van wijzigingen van ontwikkeling naar productie gaat gecontroleerd en moeiteloos.
De kosten van een Mendix licentie zijn primair afhankelijk van het aantal gebruikers. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen interne gebruikers (intensief) en externe gebruikers (minder frequent). Een licentieprijs start vanaf zo’n € 20.000,- per jaar. Dat lijkt misschien veel, maar als je nagaat dat een ontwikkelaar met Mendix een factor 5 tot 10 sneller ontwikkelt dan zal duidelijk zijn dat deze investering snel kan worden terugverdiend.
Meer weten?
Neem dan nu contact op met Maurice
Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.