DDCgroup Logo

Nodegraph.Where data understanding happens

Meer inzicht, vertrouwen en controle over jouw data. Versnel BI implementaties en resultaten met zinvolle inzichten in jouw metadata.


Meer weten?

Waarom NodeGraph.

Het team van NodeGraph is van mening dat elke persoon binnen een organisatie het recht heeft om gegevens te begrijpen en te gebruiken. NodeGraph is een volledig geautomatiseerde data intelligence platform dat gebruik maakt van metadata uit de BI omgeving.

Deze informatie maakt het mogelijk om de datastroom van bron tot applicatie (data lineage) te visualiseren, data via een catalogus te raadplegen en data kwaliteit te testen. Hiermee helpt NodeGraph organisaties hun data te begrijpen, te vertrouwen en te controleren.

NodeGraph is compatibel met software van Microsoft SQL Server, Power BI, Tableau en Qlik.

Hoe werkt het.

NodeGraph is een volledig geautomatiseerd data intelligence platform dat gebruik maakt van metadata uit de BI omgeving. Zo kan NodeGraph alle transformaties binnen QlikView, Qlik Sense, Nprinting en Power BI laten zien inclusief het gebruik van velden en expressies in rapporten.

NodeGraph toont tabellen en velden en hoe deze tabellen en views zijn verbonden binnen een Microsoft Database. Tevens kan NodeGraph de transformaties in het ETL-proces binnen een Microsoft-database laten zien met behulp van Microsoft SQL Server Integration Services (SSIS).

  • Complete data lineage via de Dependency explorer
  • Een Data Catalogus om je data te raadplegen
  • Reports om je omgeving te documenteren
  • De Data Quality Manager voor het testen van data kwaliteit

Demo.

In de demo (8 minuten) wordt het Nodegraph platform kort uitgelegd aan de hand van een Qlik Sense omgeving.

Complete data lineage

Complete data lineage.

Met de inzet van de dependency explorer, kun je de data stroom van je BI-oplossing visualiseren, waardoor je de gegevens kunt analyseren vanaf de gegevensbron tot aan de applicatie. Tevens kun je eenvoudig het complete script inzien van specifieke velden inclusief de toegepaste transformaties. Hiermee biedt NodeGraph zowel een data lineage als een impact analysis oplossing.

Je kunt hiermee ook eenvoudig je data governance framework verifiëren dat je helpt de controle over je BI-oplossing te behouden en te ontdekken wat in je metadata verborgen zit.

Data catalogus.

Een allesomvattende meta data catalogus binnen handbereik voor volledige transparantie in al je data. Via een eenvoudige “Google stijl”-interface zoek en ontdek je welke data waar in je BI-oplossing zit en wat de onderlinge afhankelijkheden zijn. De data catalogus verzamelt gegevens uit applicaties, QVDs, data bronnen, velden, expressies, dimensies en master items. Hiermee bereik je gedetailleerde, geautomatiseerde en nauwkeurige data tracking – tot op het laagst mogelijke veldniveau.

Krachtige zakelijke documentatie.

Data kwaliteit testen.

NodeGraph genereert je BI-tool documentatie met slechts een paar klikken en houdt de documentatie altijd up-to-date. Door alle log files te ontleden, krijg je niet alleen inzicht in de bestanden en velden die worden gebruikt, maar ook de transformaties die erop worden toegepast. Je kunt dus gemakkelijk begrijpen wat met een veld is gebeurd vanaf jouw eindtoepassing, helemaal terug naar de bron.

Met de datakwaliteitsmodule kun je tests en validatiecontroles uitvoeren op veldniveau in de bronsystemen, op de opgeslagen binaire bestanden en in de eindapplicatie. Het automatiseert ook controles die controleren of alles in orde is en wanneer dit niet het geval is. Hiermee zorg je ervoor dat jouw data opnieuw correct wordt geladen, actueel is en dat nieuwe data de juiste waarden heeft.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Hans

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531