DDCgroup Logo

Even voorstellen: nieuwe DDC-er Jimmy

23 november 2022

We stellen je graag voor aan onze nieuwe Ontwikkelaar Jimmy!

"Hallo! Mijn naam is Jimmy Chau en sinds 21 november werk ik als Mendix Developer bij DDC. Mijn academische achtergrond gaat eigenlijk een andere kant op, namelijk Economic Psychology aan Tilburg University, maar tijdens mijn stage bij een adviesorganisatie draaide mijn focus 180 graden. Het doel van de stage was eerst om verschillende software te onderzoeken en vervolgens een aanbeveling te geven. Na mijn onderzoek kwam ik tot de conclusie dat de meeste software op dit gebied verouderd was. Het doel van de stage werd uiteindelijk om eigen software oplossingen te ontwikkelen. Nadat ik de stage afgerond had, had ik een nieuwe passie gevonden: applicaties maken!

Hierna ben ik gaan onderzoeken hoe ik deze passie kon waarmaken. Ik kwam een platform tegen dat me direct aansprak: Mendix. Het concept van low-code/no-code sprak me erg aan, omdat dit de wereld van app development erg toegankelijk maakt. Ik heb vervolgens een intensief traineeship gevolgd waar ik binnen korte tijd mijn eerste certificaten haalde.

Ik dacht in eerste instantie dat apps maken niet veel te maken had met mijn opleiding, maar ik ben erachter gekomen dat mijn opleiding hand in hand gaat met een belangrijke tak van app design, namelijk UX/UI design. Ik kan me goed inleven in mensen en waar zij tegenaan lopen wanneer zij een applicatie of website gebruiken en wat zij juist prettig vinden. Hierdoor kan ik tijdens het ontwikkelen van applicaties het niveau van het gebruiksgemak hooghouden.

Na een tijdje gewerkt te hebben bij Ordina, ben ik sinds kort aan de slag bij DDC, waar ik meewerk aan een project voor Van Mossel Automotive. Ik hoop de komende tijd aan veel projecten een bijdrage te leveren en ik kijk er naar uit om met mijn mede ontwikkelaars de kracht van no-code te laten zien."

Terug

Gerelateerd nieuws

 • Mendix en Betty Blocks zijn als Wordpress

  24 september 2018
  Bij DDC Deep Blue kiezen we graag de slimste oplossing om maatwerksoftware te ontwikkelen. Daarom gebruiken we sinds 2012 frameworks voor Rapid Application Development (RAD). Bij veel informatiesystemen is namelijk behoefte aan dezelfde functionaliteit: je wilt inloggen (hebt dus gebruikersbeheer nodig, stelt per gebruiker de rol en de rechten in) en vervolgens kan een gebruiker informatie zoeken, overzichten tonen, details inzien en informatie invoeren of aanpassen. En je wilt kunnen filteren, importeren en exporteren. Waarom zou je dat telkens opnieuw in een programmeertaal als Java of .Net op maat bouwen: inrichten in een RAD framework is dan veel makkelijker, sneller en stabieler. We zijn ooit begonnen met Relatics, maar inmiddels gebruiken we met name Mendix en Betty Blocks. Van beiden zijn we partner, en we kiezen in elk project voor het meest geschikte platform.Voor veel klanten is onduidelijk wat zo’n platform kan, en wat het verschil is met ‘gewoon’ programmeren. Je zou de opkomst van deze platforms (voor low-code of no-code software creation) kunnen vergelijken met de opkomst van WordPress en andere CMS software ruim 10 jaar geleden. Voor die tijd moest je over diepgaande kennis van HTML beschikken om een website te kunnen bouwen. Je typte de HTML code in, en als je dat bestand dan opende in een web browser verscheen de webpagina. Aanpassingen doorvoeren betekende HTML-code aanpassen. En alleen techneuten beheersten die kennis.Met de opkomst van CMS systemen (zoals WordPress en Drupal) werd het ook voor content beheerders mogelijk om zelf pagina’s en berichten toe te voegen, en zelfs om de opmaak van de site aan te passen. Een technische opleiding was niet meer nodig, je kon aanpassingen doen zonder een letter HTML te programmeren.De moderne RAD tools zoals Betty Blocks en Mendix hebben een vergelijkbaar effect: business consultants of zelfs eindgebruikers kunnen zelf een applicatie ontwikkelen, omdat daarvoor geen code (programmeertaal) meer nodig is. In een grafische (drag&drop) interface voer je het datamodel in, en stel je de schermen samen.Daarmee wordt softwareontwikkeling veel grijpbaarder voor degene die het ook gaat gebruiken. Een consultant van DDC Deep Blue kan samen met de klant de schermen en achterliggende logica bekijken, en direct aanpassingen doorvoeren. Daardoor kunnen nieuwe applicaties niet alleen veel sneller worden gebouwd, ze sluiten over het algemeen ook nog beter aan bij de eisen en wensen van de klant. ![2c5237a9f0d63a26bf9485229a53161d-datamodel.png](/uploads/2c5237a9f0d63a26bf9485229a53161d_datamodel_c29321f549.png) Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Mendix en Betty Blocks kunnen bieden? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.
  Lees meer
 • Op zoek naar Excel Sheets

  14 januari 2019
  Excel: één van de meest succesvolle Office toepassingen ter wereld. Logisch ook: eenvoudig in gebruik, en de software biedt ook de meer ervaren gebruikers mogelijkheden om informatie op de voor hen beste manier te tonen en bewerken. Excel heeft echter belangrijke beperkingen, en inmiddels zijn er tools beschikbaar die veel beter geschikt zijn voor beheer van bedrijfsinformatie. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden. Excel en RAD tools hebben overeenkomstenEr zijn veel overeenkomsten tussen Excel en de moderne RAD (Rapid Application Development) tools die wij veel gebruiken (Betty Blocks en Mendix). Al deze producten bieden de gebruikers de mogelijkheid om: Eenvoudig informatie vast te leggen, en daarbij zelf te bepalen wélke informatie (velden, relaties) van belang is; Snel te zoeken/vinden in de opgeslagen gegevens; Eerder vastgelegde informatie te bewerken; Automatisch berekeningen te laten uitvoeren op de ingevoerde informatie; Informatie te delen met anderen; Knoppen/functies toe te voegen om bepaalde taken te automatiseren. Omdat Excel op de meeste computers standaard aanwezig is, is het verleidelijk voor medewerkers in organisaties om zelf met Excel van start te gaan als er behoefte is aan het vastleggen van informatie. De flexibiliteit van Excel maakt dat de sheets vervolgens vaak groeien en worden voorzien van allerlei slimme logica en functies. Hartstikke mooi: zo ontstaan de citizen developers waar RAD leveranciers het graag over hebben. Maar RAD tools als Betty Blocks bieden meerMaar op enig moment loop je dan tegen de grenzen van een tool als Excel aan. Inmiddels zijn processen ingericht rondom de Excel sheet en heeft de verzamelde informatie een grote waarde voor het bedrijf. Dat is het moment dat wordt rondgekeken naar een alternatief. Betty Blocks blijkt dan een heel goede oplossing te zijn, omdat het onder andere op de volgende aspecten een oplossing biedt: Onderscheid tussen ontwikkelaars en gebruikers; Gebruiksvriendelijke user interface; Kan goed omgaan met grote hoeveelheden data; Alle gebruikers hebben toegang tot één centrale versie van de gegevens (geen kopieën met kans op verschillen); Ondersteuning van rollen en goed instelbare rechten per gebruiker; Mogelijkheden tot uitbreiding (met functies als SMS alerts, rapportage naar PDF, Emails versturen, etc). Demo?Wij zijn ervan overtuigd dat er nog heel veel bedrijven zijn die informatie in Excel sheets vastleggen, en waarbij die sheets een belangrijke rol spelen in hun bedrijfsprocessen. We komen graag met hen in contact. In een vrijblijvende demonstratie tonen we de voordelen van de overstap naar een platform als Betty Blocks (of Mendix). En indien gewenst kunnen we vervolgens in een dag waarschijnlijk al een eerste werkende versie van de applicatie opleveren.Kent u bedrijven waar dit speelt? Laat het ons weten. Dank!
  Lees meer
 • Low-Code en No-Code Congres

  27 augustus 2019
  Op 6 november 2019 organiseert Heliview het eerste Low-code en No-code congres in Nederland. Aangezien DDC zowel Code, Low-Code als No-code toepassingen ontwikkelt, zijn we partner van dit congres. We zullen aanwezig zijn met een stand om de bezoekers te vertellen over de mogelijkheden van Low-code en No-code. De focus ligt deze dag bij ons op Mendix: Mendix heeft ervoor gekozen om ons die dag te ondersteunen op de stand.Overweegt jouw organisatie om Rapid Application Development toe te gaan passen, en wil je in één dag de verschillende mogelijkheden bekijken, neem dan contact met ons op. Meer informatie over de beurs is te vinden op de Beurs-site van Heliview. De beurs vindt plaats in het Feijenoord stadion in Rotterdam, op woensdag 6 november.
  Lees meer