Software ontwikkeling

De software ontwikkeling afdeling van DDC omvat alle disciplines die daarvoor nodig zijn: van consultants en project managers tot architecten, designers, ontwikkelaars en testers. In totaal een team van zo’n 35 medewerkers, in Nederland en Servië. De afdeling is ontstaan door de overname van Deep Blue software in 2017. Deep Blue software is opgericht in 2008 en ontwerpt en ontwikkelt sinds die tijd maatwerk software voor bedrijven.

Waarom maatwerk?

Voor veel voorkomende bedrijfsprocessen bestaat standaard software. Maar deze sluit niet altijd aan bij de bestaande processen of informatiebehoefte van uw organisatie. Beschikken over de juiste software zorgt voor efficiëntere bedrijfsprocessen en kwalitatieve informatie. DDC helpt bij het in kaart brengen van de wensen, en ontwerpt en bouwt vervolgens exact de software die past bij uw behoefte. Overigens: als er al een goede oplossing bestaat voor uw situatie, zullen we het ook zeggen: ons adagium is 'niet bouwen wat er al is'.

Onze aanpak

Omdat iedere organisatie anders is, zijn wij flexibel in de te hanteren methoden en technieken. Wij kiezen voor de oplossing die in uw situatie het beste past voor een scherpe prijs. Onze consultants inventariseren uw vraag en komen met een passend voorstel. Het team bestaat uit zeer ervaren consultants, ontwikkelaars en projectmanagers. Door onze kennis van softwareontwikkeling te combineren met uw kennis van uw bedrijfsprocessen zijn we in staat om de best passende oplossing te ontwerpen. Vervolgens zullen we adviseren op welke manier deze het beste gerealiseerd kan worden.

Onze tools

Ook (juist?) in de wereld van softwareontwikkeling staan we niet stil. Er worden continue tools en producten ontwikkeld die helpen om snel goede software te ontwikkelen. Wij houden deze ontwikkelingen in de gaten, en kiezen de beste producten die we kunnen vinden ter verbetering van ons aanbod. Dit stelt ons in staat om per project de best mogelijke oplossing te kiezen.
Bij een flink deel van onze projecten ontwikkelen we nog “gewoon” in moderne talen als (C#).NET, Java en Javascript. Uiteraard met moderne technieken als Node.js, React en Angular. Maar met name voor het bouwen van informatiesystemen passen we vaak Rapid Application Tools toe: DDC is officieel partner van zowel Mendix als Betty Blocks. Elk van deze (Nederlandse!) platforms heeft zo zijn eigen voordelen en we kiezen per project de tool die het beste past. Lees hier meer over de mogelijkheden van deze systemen.

Ontwikkelteam on-demand

Logo plava

In veel projecten nemen wij de verantwoordelijkheid voor het eindresultaat. Op basis van een degelijk ontwerp kunnen we in veel gevallen zelfs een fixed-price project aannemen. Maar we bieden onze kennis en ervaring ook via detachering aan: wij stellen in overleg een ontwikkel- en testteam samen dat u inhuurt en rechtstreeks kunt aansturen. Zo breidt u een bestaand ontwikkelteam snel en flexibel uit met ervaren ontwikkelaars. Deze dienstverlening hebben we ondergebracht in ons label PLAVA. Kijk op de Plava website voor meer informatie.

Interesse? Neem dan contact op om een afspraak in te plannen waarin we de mogelijkheden met u bespreken.

Contact.

 
Crown Business Center
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen