DDCgroup Logo

SAP Consulting.

SAP geldt als een van de meest geavanceerde en complete ERP oplossingen; wereldwijd breed ingezet. Van grote MKB’s tot multinationals om hun core processen te ondersteunen.

SAP R/3 en SAP S/4HANA.

SAP is door zijn geavanceerdheid ook een van de meest complexe ERP systemen. Het vraagt diepgaande kennis en ervaring om SAP optimaal te implementeren. Na bijna 30 jaar R/3 zet SAP de volgende stap met het op de markt brengen van SAP S/4HANA; een compleet nieuw ontworpen oplossing gebaseerd op de meest moderne technologieën.

Naast de kennis en ervaring van SAP is het belangrijk voor de consultants dicht bij de klantprocessen te blijven om te kunnen garanderen dat de meest optimale oplossing wordt geïmplementeerd, binnen de vele mogelijkheden die SAP biedt. Niet per definitie de huidige manier van werken, maar een evaluatie van de best practices beschikbaar in SAP. Dat bieden wij! Naast functionele consultants ook project- en programmamanagers.

Het is een gegeven dat het moeilijk is voor organisaties om SAP R/3 standaard te implementeren door enkel parametrisering toe te passen om de processen in te richten. Vaak wordt er veel in detail aangepast en geprogrammeerd om processen anders dan standaard in te richten. Met daarbij tevens problemen bij upgrades van de software waar alle wijzigingen opnieuw bekeken en getest moeten worden. Dit zijn dan altijd langdurige en kostbare trajecten die SAP worden toegerekend, terwijl de consultant hierin een grote rol speelt.

SAP S/4HANA en Mendix.

Met SAP S/4HANA heeft SAP ervoor gekozen om geïntegreerd in de HANA omgeving de Rapid Application Development omgeving van Mendix beschikbaar te stellen. Daarmee biedt SAP de mogelijkheid om SAP S/4HANA ‘vanilla’ te implementeren. Inclusief alle processen die daar niet standaard in passen en anders moeten worden ingericht. Dit is belangrijk voor een klant in bijvoorbeeld een situatie waar het competitief voordeel oplevert. Er kan dan een ‘uitstapje’ worden gemaakt naar Mendix voor dat specifieke stukje oplossing en SAP S/4HANA kan standaard blijven. Dat biedt flexibiliteit tijdens de inrichting tegen lagere kosten, maar ook bij upgrades naar hogere versies van HANA biedt dit zekerheid, kortere doorlooptijden en minder kosten.

DDC is leverancier van SAP software. We hebben alle kennis, ervaring en software in huis om organisaties succesvol in SAP R/3 en SAP S/4HANA te implementeren, migreren en opwaarderen.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Hans

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531