DDCgroup Logo

Rapid Application Development.

Omdat DDC al honderden informatiesystemen heeft gebouwd, weten wij uit ervaring dat veel systemen grote overeenkomsten hebben.

Vrijwel elk informatiesysteem biedt gebruikers:

  • Authenticatie (inloggen & gebruikersbeheer)
  • Schermen die overzichten van gegevens tonen
  • Detailschermen voor het invoeren of bewerken van informatie

RAD oplossingen.

Door onze drive om continu op de meest efficiënte manier maatwerk software te willen bouwen, ontdekten wij al snel oplossingen waarmee dergelijke standaard functies in zeer korte tijd kunnen worden ingericht. Zonder programmeren, vandaar dat vaak termen als low-code of no-code hiervoor worden gebruikt.

Sinds 2012 zijn wij partner van Relatics. En nog altijd draaien informatiesystemen van diverse klanten op dit platform. Toch zijn inmiddels nieuwe systemen op de markt gebracht welke duidelijk nog beter geschikt zijn voor applicatie ontwikkeling. Daarom adviseren we tegenwoordig te kiezen tussen Betty Blocks of Mendix als zogenaamd Rapid Application Development (RAD) platform.

Concept RAD platforms.

  • In een grafische omgeving definieer je het datamodel; hiermee leg je vast welke gegevens kunnen worden geregistreerd en hoe deze samenhangen. In het datamodel worden ook direct regels vastgelegd, zoals veldtypes, default waardes, rollen en rechten.
  • Vanuit het datamodel kunnen snel overzichten en detail schermen worden gegenereerd. Met drag-and-drop bepaal je welke velden worden getoond en in welke volgorde.
  • Tenslotte is het mogelijk om specifieke acties in te richten en te bepalen wanneer deze worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld op vaste tijden in de achtergrond, na het wijzigen van data of door een druk op de knop.
Concept RAD platforms

Voordelen.

RAD platforms maken het mogelijk buitengewoon snel een informatiesysteem in te richten (factor 5-10x sneller dan "normaal" programmeren). Van een eenvoudig CRM systeem of projectendatabase tot meer complexe ERP oplossingen.

De flexibiliteit en snelheid waarmee op deze wijze kan worden gebouwd, heeft niet alleen bij aanvang grote voordelen, het biedt ook de perfecte basis voor verdere Agile ontwikkeling. En maakt het tevens mogelijk om al snel na livegang in te spelen op op voortschrijdend inzicht gebaseerde wensen van gebruikers.

 Betty Blocks vs Mendix

Betty Blocks vs Mendix.

Op details verschillen Betty Blocks en Mendix uiteraard van elkaar. Bijvoorbeeld wat betreft functionele en technische mogelijkheden, beschikbare standaard componenten en ook qua prijsstructuur. Met name omdat DDC partner is van meerdere RAD platform leveranciers, zijn wij uitstekend in staat om objectief de mogelijkheden te vergelijken en te adviseren over de best passende tool. En indien relevant nemen we daarin ook de mogelijkheid van (lokale of nearshore) software ontwikkeling mee. Elk project starten wij daarom met een grondige analyse van wensen. Vervolgens bespreken we de mogelijke opties, en wegen we deze af.

Aansluiting.

Een informatiesysteem staat zelden op zichzelf. In vrijwel alle (grotere) organisaties vormt het systeem een onderdeel van het informatielandschap. En al deze systemen tezamen ondersteunen de dagelijkse bedrijfsprocessen. Bij de ontwikkeling van een nieuwe oplossing is het daarom van groot belang dat deze aansluit op bestaande systemen en processen.

Juist daar komt de brede kennis binnen DDC van pas: onze information scientists beschikken over de kennis en tools om snel het informatielandschap in kaart te brengen. En onze BI consultants maken de knelpunten inzichtelijk waardoor snel de focus kan worden gelegd op het aanbrengen van verbeteringen.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Maurice

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Maurice Gelden
Maurice Gelden
Consultant
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531