DDCgroup Logo

Performance Management.Plan, Do, Check, Act

Enterprise Performance Management ondersteunt de PDCA-cycle (Plan, Do, Check, Act). Plannen, meten, analyseren en reageren: de corona-tijd laat zien dat snel kunnen reageren en snel je bedrijfsplannen kunnen aanpassen cruciaal kan zijn om te overleven en kansen te grijpen.

Consultants.

DDC consultants hebben lijn-ervaring, proceskennis en tools om jou en jouw organisatie te helpen met het inrichten en opzetten van performance management. Van het identificeren van KPI’s en het bepalen van operationele targets tot aan het ontwerpen van het planningsproces en het implementeren en ondersteunen van een planningstool.

Ons team van consultants werkt met jouw organisatie samen om gemakkelijker, sneller en accurater te kunnen rapporteren, plannen, budgetteren, forecasten en consolideren.

Alternatieven voor Excel.

Meer dan 80% van de organisaties vertrouwt op Excel voor budgetteren, plannen en forecasten. Dit zijn tijdrovende en foutgevoelige processen die gericht zijn op het verzamelen van alle data uit allerlei operationele systemen afkomstig van diverse afdelingen binnen de organisatie. Door hiervoor een moderne tool in te zetten verandert dit in een gestructureerd en gemanaged proces.

Voordelen moderne tool.

  • Transparantie en uniformiteit omdat geïntegreerde business planning wordt ondersteund en alle data van alle afdelingen in één omgeving samenkomt en vervolgens gepland en gerapporteerd wordt.
  • Beter en accurater plannen omdat de planning wordt gedaan door personen die de beste kennis en informatie hebben (‘plan who knows best’). Daardoor komt tijd vrij voor het analyseren van de uitkomsten van de planning doordat de foutgevoelige en tijdrovende Excel-exercities vervallen.
  • Betere keuzes maken omdat alternatieve scenario’s relatief eenvoudig doorgerekend worden.
  • Eenvoudiger plannen omdat alle gebruikers op alle afdeling van jouw organisatie ondersteunt worden met de juiste data en de juiste planning schermen. En zij tevens weten wat wanneer van hen verwacht wordt.
  • Sneller plannen door gebruik te maken van een tool die jouw proces ondersteunt (workflow) en repeterend handmatig werk overbodig maakt. De kortere doorlooptijd geeft ook de mogelijkheid om vaker (en ook ad hoc) te kunnen plannen en te reageren op de veranderingen in de omgeving van de organisatie.
  • Gerichtere acties definiëren op basis van de uitkomsten van het plan om zo de gewenste resultaten van de onderneming te behalen (correctieve acties).

Optimale oplossing.

Sleutelwoorden voor moderne Enterprise Performance Management-tools zijn: relevante databronnen ontsluiten, Business Intelligence (rapporteren en analyseren), Planning, Financiële Consolidatie, Workflow en Mobile Interface. Deze onderdelen bieden de mogelijkheid om de relevante elementen te combineren tot een optimale oplossing voor jouw organisatie.

Jedox, Write! en Board.

DDC heeft een drietal state-of-art software-producten in portefeuille om performance management processen optimaal te ondersteunen: Jedox, Write! Plan en Board. Deze zogenaamde (Cloud) Financial Planning & Analysis solutions focussen op het ondersteunen van de planningsprocessen in jouw organisatie, waarbij de heilige graal de geïntegreerde business planning is.

Op basis van een ‘foto’ van operationele planningssystemen en met behulp van drivers worden de financiële plannen gemaakt. Bijvoorbeeld de omzet berekenen op basis van het verkoopplan en de prijslijst (P*Q) of delen van de overhead op basis van het personeelsplan.

Interne input.

Of het nu gaat om een strategisch plan, een budget, target setting of een (rolling) forecast: dat kan allemaal worden gemaakt op basis van input van alle relevante onderdelen / personen binnen de organisatie. Maar ook operationele planprocessen zoals sales planning en productieplanning worden ondersteund.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Harry

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Harry Hol
Harry Hol
Consultant
+31 (0)6 42773583
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531