DDCgroup Logo

Oplossingen.

Bij DDC consulting / data solutions draait alles om data en informatie. Sinds onze start in 2007 hebben wij daar een breed pallet van dienstverlening en software omheen ontwikkeld om onze klanten met kennis en ervaring next level insights te bieden.

> Consulting
> Performance Management
> Business Intelligence
> Data Governance
> Rapid Application Development
> Software ontwikkeling
> SAP

Consulting.

De standaard software die we inzetten is gelijk voor iedereen, maar de gouden regel is dat de oplossing zo goed is als de consultants die hem hebben geïmplementeerd. Daarom ligt onze focus op onze mensen. Naast uitmuntende business- en IT skills vinden we soft skills minstens net zo belangrijk; hoe gemakkelijk bewegen consultants zich in de teams van onze klanten en hoe zijn ze in staat om langdurige relaties op te bouwen om zo continue waarde te blijven toevoegen aan projecten.

Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531

Performance management.

Organisaties die snel kunnen reageren op veranderende situaties en daarop hun bedrijfsplannen kunnen aanpassen zijn beter in staat om accuraat te anticiperen. (Enterprise) Performance Management speelt daarin een cruciale rol door continu het proces van plannen, meten, analyseren en reageren te doorlopen en actief te ondersteunen.

Onze consultants helpen bij het inrichten van planningsprocessen, zoals budgettering, planning en/of forecasting. Als partner van zowel Jedox als Write! zetten we deze state of the art tools in om performance management processen te ondersteunen.

Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531
Harry Hol
Harry Hol
Consultant
+31 (0)6 42773583

Business Intelligence.

Om business informatie te produceren uit beschikbare data kunnen moderne BI-tools net het (competitieve) verschil maken. Om deze informatie voor organisaties beschikbaar te maken zetten wij tools in zoals bijvoorbeeld Qlik, Power BI en TimeXtender.

Naast de self-BI mogelijkheden waarbij klanten zelf aan de slag gaan met tools, ondersteunen we intensief bij het identificeren welke data/informatie echt van belang is en stellen we de informatiebehoefte en KPI’s mee vast. In de uitvoering helpen we met datamodelleren, dashboarding en rapportages.

Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531

Data governance.

Data governance is het geheel aan processen en regels dat nodig is om het informatielandschap van een organisatie inzichtelijk en efficiënt te houden. Onze consultants helpen mee om op effectieve wijze een brug te slaan tussen bestaande informatiebehoeftes en de datalaag van het huidige IT-landschap

Hiervoor hebben wij INDIGO ontwikkeld; een cloud applicatie die als enabler business en IT beter en eenvoudiger met elkaar laat communiceren - ieder op zijn eigen gebied, maar wel met een eenduidig en gezamenlijk platform. Er is veel aandacht besteed aan de integratie van de processen en de onderliggende data; dat maakt Indigo uniek t.o.v. van zijn concurrenten.

Jan Huijgers
Jan Huijgers
Consultant
+31 (0)6 55156801
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531

Rapid Application Development.

Applicaties worden steeds vaker ontwikkeld met behulp van zogenaamde Low-Code of No-Code platforms, waarbij niet of nauwelijks nog gebruik wordt gemaakt van programmeren. In plaats daarvan worden al bestaande softwarecomponenten steeds hergebruikt en aan elkaar gekoppeld om zo tot de gewenste systemen te komen. Dit wordt Rapid Application Development (RAD) genoemd. RAD systemen worden in kortere tijd ontwikkeld en zijn eenvoudiger aan te passen op basis van voortschrijdend inzicht.

Met name voor het bouwen van informatiesystemen maken wij veelvuldig gebruik van RAD-tools. DDC is partner van zowel Mendix als Betty Blocks en elk van deze (Nederlandse) platforms heeft zo zijn eigen voordelen. Op basis van de eisen en wensen selecteren we de tool die het beste past bij een klant en een project.

Maurice Gelden
Maurice Gelden
Consultant
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531

Software ontwikkeling.

Ondanks onze kennis en ervaring met Rapid Application Development, blijkt na inventarisatie toch nog vaak dat “gewoon” coderen/programmeren een betere keuze is voor een project. Wij zijn met name sterk in bewezen programmeertalen als (C#).NET, Java en Javascript, gecombineerd met frameworks als Node.js, React en Angular.

We kiezen altijd voor de slimste en meest effectieve oplossingen. Bijvoorbeeld door hergebruik van componenten, maar ook door het efficiënt aanvullen van onze Nederlandse ontwikkelaars met ons remote ontwikkelteam in Servië/Oost-Europa.

Maurice Gelden
Maurice Gelden
Consultant
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531

SAP.

Onze roots liggen in SAP en daar zijn we sinds onze start in 2007 altijd actief in gebleven; nog steeds leveren we SAP functionele consultants en projectmanagers aan onze klanten.

Met onze uitbreiding naar andere omgevingen zoals BI, Performance Management, Data Governance, RAD en Software Ontwikkeling blijft die kennis en ervaring belangrijk, omdat veel van onze klanten SAP als ERP inzetten en het ontsluiten van en koppelen met SAP nu eenmaal diepgaande SAP specifieke kennis vraagt; en die leveren wij.

DDC heeft een geïntegreerde service ontwikkeld die klanten helpt bij de migratie van SAP R/3 naar S/4HANA. Dat begint met de data opschoning en datamigratie met INDIGO en Qlik, gevolgd door de technische migratie naar S/4HANA zelf en, waar nodig, de geïntegreerde Mendix maatwerk ontwikkelingen in de SAP S/4 HANA omgeving.

Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531