Qlik stopt met verkoop perpetual licenties

16-03-2021

De afgelopen jaren is er een verschuiving zichtbaar binnen de software licentiëring waarbij de meeste uitgaven nu op abonnementen of SaaS zijn gebaseerd (i.p.v. aanschaf + onderhoudskosten). Dit stelt organisaties in staat om uitgaven af te stemmen op lopende operationele budgetten, waardoor de kloof tussen "kosten" en "waarde" wordt gedicht.

Bij Qlik is deze transitie ook zichtbaar. In 2020 heeft Qlik 75% van de licentieverkopen op abonnement basis geboekt. Deze verandering heeft ertoe geleid dat Qlik de verkoop van perpetual licenties beëindigt per 1 april 2021.

Hieronder staan de hoogtepunten:

 • Qlik verkoopt niet langer perpetual licenties aan nieuwe of bestaande klanten. Dit omvat Qlik Sense®, QlikView®, Qlik Data Integration en alle add-on producten.
 • Als u een klant bent met perpetual licenties, kunt u uw jaarlijkse onderhoud blijven verlengen.
 • Qlik Sense klanten kunnen gebruikers op abonnementsbasis toevoegen aan een bestaande perpetual Qlik Sense Enterprise omgeving.
 • Qlik Sense klanten kunnen er ook voor kiezen om hun hele omgeving om te zetten naar een 3 jarig abonnement voor een optimale ervaring (On-premise of SaaS).
 • Voor klanten met een QlikView-omgeving is de overstap naar abonnement en SaaS ook mogelijk via het “Analytics Modernization Program (AMP)”.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Christian Pilon

Qlik stopt met verkoop perpetual licenties

Gerelateerd nieuws

 • Analytics Governance

  Nodegraph biedt een data intelligence platform waarmee u de data stromen van uw BI platform...

  Lees verder...
 • Performance Management in coronatijd

  Enterprise Performance Management tools helpen je om efficiënt en gestructureerd je bedrijfsplannen aan te passen en scenario’s door te...

  Lees verder...
 • DDC-ers behalen Qlik Sense certificaten

  Opnieuw hebben we wat leuks te vieren op onze digitale werkvloer. Roel van de Ven heeft zijn Qlik Sense System Administrator certi...

  Lees verder...

Contact.

 
Crown Business Center
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen