DDCgroup Logo

Informatie & Data Governance.

Informatie & Data Governance is het optimaal inrichten van de informatieorganisatie met beleid, standaarden en duidelijke afspraken. Het is het vastleggen en beschikbaar maken van informatie over processen, rollen, standaarden, data en informatie. En de verantwoordelijkheden hierover om zo op een effectieve en efficiƫnte manier doelstellingen te halen.

Verschil data & informatie

Er is een verschil tussen data en informatie en daarmee ook een verschil in de governance. Duidelijkheid over gebruik en definitie van enerzijds informatie en anderzijds data is de basis voor goede master data en absoluut nodig om governance mogelijk te maken.

Het is geen keurslijf, maar creƫert duidelijkheid en geeft mandaat en ruimte aan medewerkers. En zo de mogelijkheid om terug te koppelen naar data- en informatie eigenaren om vervolgens de consistentie binnen de organisatie en tussen systemen te kunnen garanderen.

Onze consultants helpen met het inrichten van informatie- en data governance, vaak met behulp van onze oplossing indigo.menu om de governance vast te leggen en organisatiebreed beschikbaar te maken.

Meer weten?
Neem dan nu contact op met Jan
Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.
Contact
Jan Huijgers
Jan Huijgers
+31 (0)6 55156801
Hans Giesbers
Hans Giesbers
+31 (0)6 20 488531