DDCgroup Logo

Data Migratie.

Clean data = clean profit.

Obsolete decision trees

Obsolete decision trees.

Heb je een migratie in de planning? Wij adviseren je over de voorbereidingen – en ja die zijn altijd nodig - en we helpen je met migreren wat je echt nodig hebt. Onze methodieken en jarenlange ervaring helpen je voor een duidelijke en soepele verbeterslag.

Een migratie doorloopt dezelfde stappen zoals vermeldt bij data management: Get Ready, Get Clean, Stay Clean en Get Flexible.

Tijdens deze stappen, en dit doen wij anders dan anderen, wordt alle overtollige data er van tevoren uitgehaald. Hiervoor hebben we zogenoemde “Obsolete decision trees” voor meerdere (master) data objecten waarmee bepaald wordt wanneer data niet meer relevant is. Als je gaat verhuizen neem je toch ook niet alles meer mee? Sommige spullen zet je in je nieuwe huis op zolder (om er volgens niets meer mee te doen...)

Een aantal aspecten zijn bij een migratie bijzonder belangrijk, zoals:

  • Het opschonen van de data gebeurt in de bron vooraf.
  • Het van tevoren definiëren hoe je de data gaat schoonhouden in de doelapplicatie.
  • etc…

Een migratie moet meestal (te) snel worden uitgevoerd waarbij data opschoning vaak wordt afgedaan met “dat doen we daarna wel”. Nou, wij weten wel beter.

Klantcase - Philips Medical Systems (huidige naam HealthTech).

Doel: voldoen aan kwaliteitseisen tijdens migratie en hiermee tijd en geld besparen.

Vooraf aan de geplande migratie wilde Philips Medical Systems de data verifiëren en bekijken, zodat de data voor de migratie voldoet aan de kwaliteitseisen van het bedrijf. De scope van deze actie is de master data van de Klanten en Leveranciers. Wij bij DDC hielpen hier graag bij.

Via onze Get Clean strategie zijn we begonnen om de omgeving in beeld te brengen. Wat zit er nu eigenlijk in en waar hebben we het over? Vervolgens bepaalden we samen met de klant wat zij verstaan over actieve / actuele data en waarmee er bepaald wordt wanneer data obsolete is. Vervolgens hebben we de Obsolete-Decision-Tree gedefinieerd en gebouwd in Qlik . Met Qlik kon op gemakkelijke wijze de data uit het systeem worden gehaald en konden de Obsolete-Decision-Tree - regels worden toegepast.

Deze oplossingen resulteerden in tijd- en daarmee geldbesparing, omdat de gebruikers alleen relevante data controleerden. Met onze Get Clean strategie hebben we 40% tot 60% per markt als obsolete kunnen definiëren. Deze data hoefden niet meer meegenomen te worden voor de geplande migratie. Na de migratie wordt dezelfde Obselete-Decision-Tree gebruikt om de KPIs van de markten te meten om zo de continuïteit van de informatie die het bedrijf nodig heeft te kunnen waarborgen.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Hans

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531
Jan Huijgers
Jan Huijgers
Consultant
+31 (0)6 55156801