DDCgroup Logo

Data Migratie.

Data migratie is het proces waarbij data van één of meer omgevingen wordt verhuisd naar een of meer andere omgevingen. In de praktijk wordt vaak gekozen voor het een-op-een migreren van alle data naar een nieuwe omgeving. Terwijl het veel logischer is om de data voorafgaand aan de migratie eerst op te schonen.

Advies & methodiek.

Ons advies is daarom nooit zomaar ondoordacht data te gaan verplaatsen van A naar B, maar vooraf eerst een aantal aspecten beoordelen die de datakwaliteit verbeteren zoals relevantie, ontdubbelen, consistentie en geldigheid.

De Information Scientists van DDC zijn bedreven in het uitvoeren van complexe migratieprojecten en hebben een methodiek ontwikkeld waarin voorafgaand aan een migratie eerst twee specifieke fases worden doorlopen.

  • Get Ready©: deze stap geeft antwoord op de vraag hoe goed of slecht je bedrijfs-IQ (informatiekwaliteit) is en bepaald de vervolgstappen.
  • Get Clean©: is een eenmalige actie om de data op te schonen. Tijdens deze fase worden ook voorbereidingen getroffen om na migratie ‘Clean’ te blijven: Stay Clean©.

Door eerst deze stappen zorgvuldig te volgen, wordt frustratie voorkomen bij de daadwerkelijke migratie van de data. En daarnaast wordt (veel) geld bespaard. Wil je vervolgens blijven profiteren van opgeschoonde data en lagere kosten, dan helpen onze consultants je ook graag in de volgende fase “Stay Clean: Get Indigo©”.

INDIGO.

INDIGO is onze software oplossing waarmee we in een drie lagen model systemen, informatie en processen vastleggen. Met Indigo is elke migratie beter te managen doordat er een beter en compleet inzicht ontstaat. Zo wordt onder meer exact vastgelegd welke gegevens zijn gemigreerd van welke oorspronkelijke omgeving naar welke nieuwe omgeving en met welke mapping/conversie.

Na een DDC migratieproces begin je altijd met een schone lei in een (ver)nieuwd systeem waarin jouw datakwaliteit hoog en de governance duidelijk is. Bij dit proces ondersteunen wij je met veel kennis en plezier om samen het meest optimale resultaat te bereiken.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Jan

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Jan Huijgers
Jan Huijgers
Consultant
+31 (0)6 55156801
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531