DDCgroup Logo

Data Management.

You can’t turn data into information without information about that data.

Data Management correct inrichten is geen makkelijke taak, maar levert zijn investering wel in veelvoud terug. Belangrijker nog: wetend dat je informatie juist is, is letterlijk goud waard! Op basis daarvan kun je met volle vertrouwen een gefundeerd besluit nemen. Wij zien Data Management ook als de fundering voor de governance van de organisatie.

Wanneer de informatiebehoeften in kaart zijn gebracht, moet de link naar de data worden gelegd (zoals te zien in de afbeelding). Deze data ligt vast in een of meerdere applicaties en databases variërend van grote ERP systemen zoals SAP, MS Dynamics, AFAS, maar ook Excel bestanden en ordners.

Methodiek.

De kwaliteit van de data bepaalt de kwaliteit van de informatie. Daarbij is een goed data management noodzakelijk. Ook hierbij kunnen onze consultants je helpen.

Om de data kwaliteit binnen organisaties te verbeteren, hebben we een methode ontwikkeld met vier (/vijf) stappen: 

Get Ready©: deze stap inventariseert de scope (wat), de middelen (waarmee) en de governance (hoe). De uitkomst geeft richting aan vervolgstappen. 

Get Clean©: dit is een eenmalige actie op projectbasis om de data op te schonen en de Stay Clean fase in te richten die hierna moet komen. Met andere woorden om “Clean” te blijven. Een stap die bij een migratie ook zeker niet mag ontbreken.

Stay Clean©: deze fase legt de focus op het houden van de ingerichte, schone omgeving door continue aandacht te hebben voor dit proces. Dit kan inzichtelijk gemaakt worden via verschillende BI-tooling. Belangrijk is dat in deze fase de governance is ingericht. Wie is waar, wanneer voor verantwoordelijk. Dit is cruciaal om jouw investering te laten renderen. 

Get Flexible©: deze stap zorgt voor de implementatie van workflows en het gecentraliseerd aansturen van Data Management om beter in te kunnen spelen op de veranderende organisatie en de impact daarvan op de data kwaliteit. 

Optioneel is Get INDIGO©: INDIGO staat voor INtegraal Data- en Informatie Governance en ondersteunt het proces en maakt met name governance mogelijk in al zijn facetten

If you think good data is expensive, try bad data!

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Hans

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531
Jan Huijgers
Jan Huijgers
Consultant
+31 (0)6 55156801