DDCgroup Logo

Data Governance.

Informatie & Data Governance is niet moeilijk, maar wel complex.

Onze aanpak

Onze aanpak.

Informatie en Data Governance is van cruciaal belang voor een informatie gedreven organisatie: hoe zorg je ervoor dat de benodigde data de beste informatie biedt om de business processen en beslissingen te ondersteunen? Hoe blijf je in controle, zorg je dat iedereen dezelfde taal spreekt en zich verantwoordelijk voelt over de data? DDC helpt je hier graag bij.

Wij brengen het informatielandschap in kaart door middel van ons 3-lagen model:  

BUSINESS LAAG

Middels eenvoudige user stories teken je de bedrijfsprocessen met de daarbij behorende informatiebehoeftes.  

INFO LAAG

De informatiebehoeftes zijn in informatiedomeinen, op conceptueel en logisch bedrijfsniveau, beschreven en verder uitgewerkt. De totale informatiebehoeftes leggen wij visueel vast in informatiemodellen. In deze laag worden ook de bedrijfsstandaarden vastgelegd.  

DATA LAAG

Per applicatie ligt de data dictionary in de vorm van tabellen en velden vast met relaties naar de info laag. Tevens ligt hier ook een relatie naar de bedrijfsstandaarden om zo bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat dezelfde betalingstermijnen uit de info laag ook in de applicatie(s) worden gehanteerd.

Je voltooit vervolgens de governance door duidelijk te maken:

  • Wie waarvoor verantwoordelijk is.
  • Waar het over gaat middels een gezamenlijke bron van alle termen en afkortingen: een eigen bedrijfswikipedia, ook wel business glossary genoemd.
  • Wat de oorspronkelijke bron van de gegevens is (Single Point Of Truth) en waar deze data allemaal naar toe gaat (data lineage).
  • Wat de processen en regels zijn voor het onderhouden hiervan.

Om dit makkelijker te maken hebben wij een applicatie ontwikkeld die al deze zaken op een eenvoudige manier vastlegt… INDIGO maakt het mogelijk om je governance in minimale tijd in kaart te brengen en te onderhouden. Next level Data Governance is Information Governance.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Hans

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531
Jan Huijgers
Jan Huijgers
Consultant
+31 (0)6 55156801