IBCS / trueChart: dé standaard voor (financieel) rapporteren

Iedere organisatie heeft er mee te maken. Elk rapport ziet er anders uit qua lay-out en kleurgebruik en het is in het begin een zoekplaatje om de juiste informatie te vinden en vooral om deze ook te begrijpen.

TrueChart Logo

Dit kan ook anders. Er bestaat een standaard die doordacht en consistent de informatie presenteert: de International Business Communications Standard (IBCS®). Bedrijven als Philips, Post NL, BMW, SAP, Volvo en Coca Cola hebben de standaard geadopteerd in hun rapportages en het aantal bedrijven dat de standaarden toepast is wereldwijd sterk groeiende. Voor meer informatie, zie ibcs.com

DDC verkoopt en implementeert trueChart (IBCS®-certified). Deze software maakt het mogelijk om te dynamisch te rapporteren met tabellen en grafieken op basis van de IBCS®-regels. Bovendien geeft trueChart de mogelijkheid voor Commenting. Dit ondersteunt het toevoegen van opmerkingen/uitleg gekoppeld aan specifieke selecties (waardoor je bijvoorbeeld toelichtingen kunt bewaren en later weer beschikbaar hebt in je BI-omgeving). Voor Qlik Sense bevat trueChart nog een additionele feature: menubar (geavanceerde navigatie) en dynamische tabellen.

TrueChart is beschikbaar voor QlikView, Qlik Sense en PowerBI en binnenkort voor Excel (eind 2018).