DDCgroup Logo

SAP R3 naar Hana Migratie.

SAP gaat met een deadline van 2027 haar klanten migreren van SAP R/3 naar SAP Hana - de cloud versie van SAP. Bestaande SAP klanten kiezen hun moment om van de ene naar de andere omgeving te migreren en hebben daarbij de keuze om een greenfield implementatie te doen of een technische migratie van de huidige omgeving. De mogelijkheden van een technische migratie hangen sterk af van de customization graad van de huidige SAP R/3 omgeving (hoeveel is er aangepast en gewijzigd in de standaard SAP).

Standaard migratie service.

Met de diverse DDC expertisegebieden en ervaringen zijn we uitstekend gepositioneerd om onze klanten te helpen met de migratie naar SAP Hana. We hebben daar een aanpak en oplossing voor ontwikkeld om onze klanten met zo weinig mogelijk risico, zo weinig mogelijk inspanning & kosten en met een zo goed mogelijk resultaat naar Hana te migreren. We hebben alles in huis.

Als eerste uiteraard onze SAP kennis. Zonder kennis van SAP R/3 en Hana is een migratie nu eenmaal onmogelijk. Daarna hebben we onze kennis en ervaring gebruikt om een methode te ontwikkelen; een standaard aanpak die à la carte is in te zetten, telkens afhankelijk van de specifieke behoefte.

In de optionele eerste stap brengen we in kaart wat er nodig is voor de migratie; kan een technische migratie of niet, kunnen we de data migreren, in hoeverre wijken de processen af van de standaard processen en hoe vangen we dat op in Hana en veel meer. Hierna kunnen we ook een inschatting maken van het vervolgtraject.

Vervolgens gaan we van start: met onze INDIGO oplossing brengen we het data landschap van de huidige en toekomstige omgeving gedetailleerd in kaart. Daarmee hebben we niet alleen een Data Governance en data quality model van de toekomstige omgeving beschikbaar; het stelt ons ook in staat om een succesvolle datamigratie voor te bereiden en uit te voeren, inclusief een data opschoning voorafgaand aan de migratie zelf. Om zo te kunnen beginnen met een schone lei.

We gebruiken de SAP tooling om de technische migratie uit te voeren, aangevuld met onze eigen ontwikkelde hulpmiddelen en methodische aanpak. De projectmanager en consultants voeren daadwerklijke migratie planmatig uit en zorgen voor een overstap naar de nieuwe omgeving.

Mendix en Qlik.

Belangrijk is dat we in de nieuwe omgeving zo standaard mogelijk, bij voorkeur geheel standaard SAP gebruiken. Om dat te bewerkstelligen heeft SAP gekozen voor Mendix; Mendix integreert en functioneert volledig met en in dezelfde omgeving als SAP. Het is de doelstelling van SAP om zo geen of weinig maatwerk in SAP Hana te ontwikkelen en dat juist te doen in Mendix. DDC kan als partner van Mendix met zijn kennis en ervaring ook dit deel van het project aan.

Als laatste gebruiken we Qlik als visualisatie omgeving; niet alleen om de voortgang en resultaten te monitoren, maar vooral voor het opschonen en verhogen van de kwaliteit van de uiteindelijke data.

We hebben alle kennis, ervaring en software in huis om organisaties succesvol over te brengen naar SAP Hana.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Hans

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531