DDCgroup Logo

BLOG: Kijkje in het leven van een Information Scientist - Elma Ribari

30 maart 2022

Onze consultants helpen je graag, zodat je alles uit je data haalt. Op het gebied van Informatie & Data Governance en Data Management hebben we veel kennis en ervaring binnen DDC. Deze brede kennis zie je ook terug in onze Information Scientist Elma.

Elma werkt nu twee jaar bij DDC. Naast haar werkzaamheden bij klanten, zoals Van Happen Containers en Philips, heeft ze ook meegewerkt aan het opzetten van DDC’s eigen Informatie en Data Governance product: Indigo.

In deze blog lees je meer over Elma’s werkzaamheden en krijg je een kijkje in haar werk als Information Scientist.


“Voorheen werkte ik bij Philips als Domain Functional expert en hier leerde ik (mede DDC’ers) Jan en Kristel kennen. Ondanks het feit dat ik me als een vis in het water voel in een groot bedrijf en een internationale omgeving, begon ik steeds nieuwsgieriger te worden naar hoe het is om in een kleinere organisatie te werken. Momenteel heb ik het beste van deze twee werelden, want ik werk via DDC bij Philips. Voor Philips wereldwijd werk ik aan een software implementatie welke de BTW voor inkoop en verkoop berekent. Op dit moment zijn we bezig met de eerste ‘wave’, de implementatie voor de eerste regio: twaalf landen verspreid over Azië en de Pacific.

Tussen deze twee periodes bij Philips heb ik meegewerkt aan Indigo: een software applicatie die Informatie en Data Governance inzichtelijk maakt en de organisatie grip geeft op de informatiebehoefte en het informatielandschap. Tijdens de ontwikkeling van de applicatie heb ik gekeken naar de behoeftes aan extra functionaliteiten. Aan de hand van deze behoeftes heb ik intensief samengewerkt met de programmeurs om de extra functionaliteiten toe te voegen aan de oplossing. Ook heb ik getest of alles werkt volgens de verwachting. Het is een ontzettend effectief en uniek product geworden.

Mijn werk bij DDC is divers en dat vind ik er ook zo leuk aan. Van advies tot implementatie en van het ontwikkelen van oplossingen tot het meewerken aan grote migraties. Data is de fundering van organisaties en door maximaal op informatie in te zetten, presteren we beter.”


Wil je meer weten over de werkzaamheden van Elma of andere collega’s? Houd onze media in de gaten!

Terug

Gerelateerd nieuws

 • Even voorstellen: nieuwe DDC-er Anne

  3 mei 2021
  We stellen je voor aan onze nieuwe marketing manager: Anne Raijmakers!  “Ik ga de uitdaging met heel veel plezier aan en heb ontzettend veel zin om DDC te laten zien.” Anne gaat aan de slag met het organiseren van events, het opzetten van campagnes, het creëren van content en nog veel meer. Welkom bij DDC!
  Lees meer
 • ​Qlik award 'Best Business Solution' voor de Internal Control Monitor

  5 mei 2021
  Trots zijn wij op de erkenning vanuit Qlik voor onze Internal Control Monitor (ICM) oplossing. Interne controle is voor bedrijven van cruciaal belang om juist, volledig en tijdig de financiële cijfers te rapporteren, de activa te beschermen, mogelijke fraude op te sporen en de organisatiedoelstellingen te bereiken. DDC heeft vele jaren ervaring met interne controles gebundeld in een Qlik Sense oplossing: de Internal Control Monitor. De ICM ondersteunt de werkzaamheden van de F&A afdeling met activiteiten die tijdens de maand- en/of kwartaal- en/of jaarafsluiting uitgevoerd moeten worden. Controles die normaliter veel tijd en handwerk kosten. Door gebruik van de ICM wordt een groot deel van het handwerk weggenomen en worden de controles efficiënter uitgevoerd. Meer weten? Kijk dan hier: https://ddcgroup.com/internal-control-monitor Of neem contact op met: Christian Pilon via christian.pilon@ddcgroup.com | 06-12427161 Harry Hol via harry.hol@ddcgroup.com | 06-42773583
  Lees meer
 • Zoek & Win!

  12 mei 2021
  Vol trots presenteren we... onze nieuwe website, vol nieuwe inzichten! Om dit te vieren, willen we je uitnodigen om eens een uitgebreid kijkje te nemen. We hebben hier namelijk 3 gouden tickets verstopt. Vind jij ze allemaal, dan win je een heerlijke prijs! Hoe werkt het? Stuur ons alle drie de ticketlocaties naar anne.raijmakers@ddcgroup.com. Dit kan door middel van een omschrijving of screenshots. De afbeelding op deze nieuwspagina telt niet mee. Reageren kan tot en met 20 juni. Volg je ons al op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ddcgroup? Bij meer dan 10 winnaars gaan we loten. De winnaars krijgen via LinkedIn of e-mail te horen dat zij gewonnen hebben. Veel plezier met de ontdekkingstocht!
  Lees meer