Conduent

Software ontwikkeling, Business Intelligence

Case

Conduent biedt onder andere call-center diensten aan klanten als KPN en Vodafone-Ziggo. IT speelt een grote rol bij de processen, en de interne IT afdeling krijgt meer verzoeken dan ze aankan. Er zijn volop mogelijkheden om processen efficiënter te laten verlopen of de kwaliteit te verbeteren maar maatwerk ontwikkeling duurt vaak te lang.

Oplossing

DDCgroup is ingeschakeld om toepassingen te ontwikkelen op het Mendix platform. In enkele brainstorm sessies zijn mogelijkheden, kansen en risico’s afgewogen en dit heeft geleid tot implementatie van enkele oplossingen die snel bijdragen aan verbetering van de kwaliteit en resultaten. De gecombineerde kennis van zowel Mendix als Qlik was hier van grote waarde: beide oplossingen worden door Conduent gebruikt.

Resultaat

Binnen één maand is een toepassing ontwikkeld die coaching van callcenter medewerkers verbetert. De applicatie geeft inzicht in afspraken en resultaten, en ondersteunt managers bij het inplannen van gesprekken waar dit nodig is.
Daarna is een gamification applicatie ontwikkelt die middels een spel-element de agents uitdaagt om beter te presteren. Inmiddels wordt gewerkt aan verdere toepassing van Mendix binnen het bedrijf.