Van Happen Containers

Software ontwikkeling, Mendix, Business Intelligence

Case

Van Happen verhuurt containers en verwerkt het afval dat daarmee wordt ingeleverd. De tarieven zijn afhankelijk van het soort afval, dus elke container dient te worden gecontroleerd. En als de inhoud afwijkt van hetgeen vooraf is afgesproken, moet de factuur daarop worden aangepast. Dit was een tijdrovend proces, waarbij de medewerkers veel handmatige acties moesten uitvoeren (oa het maken en verwerken van foto’s).

Oplossing

DDC Deep Blue heeft Mendix ingezet om in enkele dagen een applicatie te ontwikkelen waarmee de afval-acceptant in enkele klikken kan aangeven of de container voldoet aan de afspraken, of dat er afwijkingen zijn geconstateerd. Ingeval van afwijkingen kunnen met de app direct foto’s worden gemaakt. Vervolgens wordt automatisch een overzicht gemaild aan de klant, en de factuurregels worden aangepast.

Resultaat

Op deze manier besparen de medewerkers dagelijks enorm veel tijd, waardoor ze veel meer containers kunnen controleren. Dit leidt tot meer inkomsten en een betere kwaliteit van de toekomstige afvalstromen (minder afwijkingen). De effecten van het nieuwe proces zijn direct zichtbaar, doordat DDC BI via Qlik Sense de gegevens inzichtelijk heeft gemaakt.
Na het succes van deze eerste toepassing, zijn we gestart met het verder optimaliseren van processen met Mendix en Qlik.

Conduent

Software ontwikkeling, Business Intelligence

Case

Conduent biedt onder andere call-center diensten aan klanten als KPN en Vodafone-Ziggo. IT speelt een grote rol bij de processen, en de interne IT afdeling krijgt meer verzoeken dan ze aankan. Er zijn volop mogelijkheden om processen efficiënter te laten verlopen of de kwaliteit te verbeteren maar maatwerk ontwikkeling duurt vaak te lang.

Oplossing

DDCgroup is ingeschakeld om toepassingen te ontwikkelen op het Mendix platform. In enkele brainstorm sessies zijn mogelijkheden, kansen en risico’s afgewogen en dit heeft geleid tot implementatie van enkele oplossingen die snel bijdragen aan verbetering van de kwaliteit en resultaten. De gecombineerde kennis van zowel Mendix als Qlik was hier van grote waarde: beide oplossingen worden door Conduent gebruikt.

Resultaat

Binnen één maand is een toepassing ontwikkeld die coaching van callcenter medewerkers verbetert. De applicatie geeft inzicht in afspraken en resultaten, en ondersteunt managers bij het inplannen van gesprekken waar dit nodig is.
Daarna is een gamification applicatie ontwikkelt die middels een spel-element de agents uitdaagt om beter te presteren. Inmiddels wordt gewerkt aan verdere toepassing van Mendix binnen het bedrijf.