Info Sciences

Is het bij jullie ook zo'n puinzooi?

Hierop zullen velen zeggen “ja” (de anderen zijn nog in de ontkenningsfase).

Laat ons uw helpende hand zijn door:

Get Ready,
Get Clean,
Stay Clean en
Get Flexible….

Wij verhogen uw IQ!

IQ (Intelligence Quotient) heeft geen waarde zonder IQ (Information Quality). Dit laatste hangt af van de DQ (Data Quality). Dit maakt data tot de bouwsteen van uw business.
Veel bedrijven realiseren zich dit en starten met DQ verbeterprojecten voor ALLE data. Is dit nodig…?
NEE!

Redundante data is tijd- en geldverspilling

Bij redundante data moet men met name denken aan master data die niet meer wordt gebruikt of zelfs nooit is gebruikt. Dit laatste komt nogal eens voor na een “quick & dirty” migratieproject waarbij we data later nog weleens opruimen. Veel bedrijven herkennen dit wel. U ook?
We helpen u om deze data als eerste op te schonen met behulp van onze beslissingsbomen voor master data. Deze hebben wij gedefinieerd voor master data van consumenten, leveranciers, klanten, financiën en materialen. De beslissingsbomen zijn klaar voor gebruik en het proces wordt ondersteund door middel van duidelijke en gebruikersvriendelijke rapporten.
Uit de praktijk blijkt dat we, middels deze actie, al gemiddeld 60% van de master data kunnen opschonen.

Er is nooit een goede reden om dubbele data te onderhouden

Vervolgens focussen we ons op dubbele data. Dit is ook een vorm van redundantie. Excel alleen is niet voldoende voor het grondig ontdubbelen van data. Hiervoor zijn meer geavanceerde tools nodig die “Fuzzy logic” en fonetische algoritme ondersteunen. Enkele van de beste in zijn soort zijn Trillium en Informatica. Door onze ervaring en kennis met deze tools kunnen wij u hiermee ondersteunen.
Met behulp van dergelijke tools wordt de master data allereerst gestandaardiseerd en geharmoniseerd. Daarna wordt de dubbele master data gerapporteerd en wordt er uiteindelijk een uniek en verrijkt “golden record” gedefinieerd.
Door dit toe te passen kan men gemiddeld nog eens 10% van de master data reduceren.

Clean data = Clean profit!

De volgende stap is het verbeteren van de bedrijfskritische datakwaliteit. Dit is data die uw bedrijf in potentie geld kost wanneer deze ontbreekt dan wel incorrect is.

Data quality is not an act, it is a habit
(Aristoteles)

Om de datakwaliteit te monitoren, hebben we rapporten die KPI’s, bedrijfsregels, data-regels en data checks bevatten. Middels onze applicatie Indigo kunnen we zelfs de data kwaliteit linken naar informatie componenten en die weer aan bedrijfsactiviteiten. Als bijvoorbeeld blijkt dat de plaats van afleveradressen vaak ontbreekt in uw applicatie kan worden verklaard waarom u zoveel retourzendingen krijgt. Puur omdat de data kwaliteit en daarmee de informatie kwaliteit slecht is.

Stay clean: get Indigo

Nadat de data is opgeschoond, dragen we de processen en tools over om de data schoon te houden. Het liefst aan een afdeling die het schoon wil houden, waarbij datakwaliteit een gewoonte is. Om de continuïteit te waarborgen is het van belang dat uw bedrijf uiteindelijk onafhankelijk van ons verder kan. Natuurlijk mag u te allen tijde een beroep op ons doen voor verdere optimalisatie van uw informatie landschap of voor simpelweg ondersteuning.

In het algemeen, en zeker in deze Stay Clean fase, is het belangrijk dat u uw Governance op orde heeft. Indigo is de ultieme applicatie om dit te realiseren.
Benieuwd wat Indigo voor uw bedrijf hierin kan betekenen? Klik dan hier.

Wie staan er voor u klaar

Onze “information scientists” zijn ondernemend, pragmatisch en ambassadeurs van information governance. Bovendien denken zij mee in het efficiënt gebruik van uw huidige IT landschap en slaan ze de brug tussen uw informatiebehoeftes en de IT datamanagement laag.
Dit is volgens ons het juiste proces; de business onderneemt en IT ondersteunt daar waar kan en waar nodig. In verloop van tijd hebben wij meerdere data modellen, methodes en tools ontwikkelt die wij toepassen om de datakwaliteit te verbeteren en daarmee de informatiekwaliteit. Bovendien bereiken we hiermee een kortere doorlooptijd en reduceren we hiermee de kosten van uw project.

Onze methode

Deze bestaat uit 4 fases die intieel op deze volgorde worden doorlopen:

  • Get Ready©: deze stap geeft antwoord op de vraag hoe goed of slecht uw bedrijfs-IQ (informatiekwaliteit) is en geeft richting aan vervolgstappen.
  • Get Clean©: is een eenmalige actie op projectbasis om de data op te schonen en het inrichten van de Stay Clean fase die hierna moet komen. Met andere woorden om “Clean” te blijven.
  • Stay Clean: Get Indigo©: Indigo staat voor INtegraal Data- en Informatie GOvernance en ondersteunt onder meer de Stay Clean fase © en maakt met name governance mogelijk in al zijn facetten.
  • Get Flexible©: is de implementatie van workflows en het centraliseren van master data management

Wist u dat…

.... wij ook bedreven zijn in het uitvoeren van complexe migratieprojecten!
... bij migratie het niet alleen gaat om het verhuizen van data naar een nieuwe omgeving om vervolgens achteraf de data op te schonen (zoals ze altijd beloven).

“If you think good data is expensive.. try bad data!”

Contact.

 
Crown Business Center
Ericssonstraat 2
5121 ML  Rijen