Info Sciences

De kwaliteit van uw informatie hangt af van de kwaliteit van uw data. Zonder Information Quality is Intelligence Quotient niets waard. Dit maakt data de bouwsteen van uw business. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat het verkrijgen van kwalitatieve informatie onmisbaar is binnen een organisatie. Hierdoor startte ze met diverse verbeterprojecten voor alle data. Maar dit is niet nodig, wij van DDC focussen op de verbetering van de kwaliteit van uw data en helpen het IQ te verhogen.

Het team bestaat uit een aantal ervaren Info Scientists met zowel de ervaring in IT als in de Business. Wij maken de vertaalslag tussen IT en Business, de communicatie tussen deze twee werelden kan soms lastig kan zijn en daarom schieten wij te hulp.

Mocht uw bedrijf bijvoorbeeld werken met informatie uit een vervuilde omgeving of er gaat binnenkort een migratie plaatsvinden, dan kunnen wij ervoor zorgen dat de omgeving in kaart wordt gebracht en opgeschoond wordt. Dit noemen wij ook wel onze Get Clean strategie. Door onze aanpak bespaart uw organisatie tijd en geld. Onnodige gegevens worden geschrapt en zullen niet meer aanwezig zijn in het nieuwe systeem, dit bespaart systeem performance en opslag. De continuïteit van de data en informatie kwaliteit wordt geoptimaliseerd.

Tijdens het proces nemen wij uw master data onder de loep. Dit doen wij met behulp van geavanceerde tools zoals Trillium en Informatica om de data op te schonen. Nadat de data is opgeschoond wordt de kwaliteit van de data onder de loep genomen. Incorrecte of ontbrekende data zal de organisatie later geld gaan kosten. We maken hierbij gebruik van rapporten die KPI’s, bedrijfsregels, data-regels en data checks bevatten. We kunnen dit linken naar ons informatie-governancesysteem Indigo ©, Indigo is een systeem dat de vertaalslag tussen business en IT maakt. Door onze jarenlange kennis en ervaring hebben wij zo’n systeem kunnen ontwikkelen, dat u als organisatie verdere ondersteuning kan bieden op dit vlak. Het voorziet uw informatiebehoeftes door inzicht te verlenen via metadata.

Nadat de data is opgeschoond, dragen we de processen over om de data schoon te houden. Het schoonhouden dient een gewoonte worden. Om de continuïteit te waarborgen is het van belang dat uw bedrijf uiteindelijk onafhankelijk van ons opereert. Daarom voeren we deze methode samen met u uit.

Buiten onze eigen kwaliteiten en services, zit er nog een groot team achter DDC Group. Binnen DDC bevinden zich 30 professionals met ieder zijn eigen skills en ervaring. Klanten die samenwerken met DDC Info Science komen in een bedrijf terecht waar op vele vlakken kennis aanwezig is. Binnen DDC speelt het belang van informatie de grootste rol. Buiten de dienstverleningen van Info Sciences zou u ook geholpen kunnen worden met het ontwikkelen van maatwerk software of het analyseren en visualiseren van uw data.