DDCgroup Logo

SAP S/4HANA Migratie.

SAP ECC R/3 maakt plaats voor zijn opvolger SAP S/4HANA. Tot en met 2027 wordt de huidige versie nog ondersteund (tegen extra kosten kan dit nog met drie jaar verlengd worden). Dit betekent dat alle bedrijven die SAP R/3 gebruiken de komende jaren moeten migreren naar S/4HANA. DDC heeft uitgebreide ervaring met zowel SAP als migraties en denkt en helpt graag mee.

Advies: vanwege de verwachte drukte op de SAP-markt, in verband met al deze (veelal complexe) migraties de komende jaren, adviseren we om op korte termijn een plan te maken voor de migratie en de daarvoor benodigde capaciteit te reserveren.

DDC & SAP.

Kansen.

DDC is in 2007 gestart met uitsluitend SAP-consultants. Samen hebben wij meer dan 250 jaar ervaring met SAP in huis, gecombineerd met ruime ervaring op het gebied van project, change en test management . Daarnaast zijn onze kennis en kunde steeds verder verdiept en verbreed, met expertises als Data Management, Business Intelligence & Forecasting en Rapid Application Development (LowCodeNoCode oftewel LCNC). Met dit totale pakket aan expertises kan DDC een S/4HANA migratie volledig ondersteunen.

De migratie naar S/4HANA biedt veel kansen voor ondernemingen. Migraties kunnen worden benut om zowel de kwaliteit van de data, als de wijze waarop het SAP-systeem de bedrijfsprocessen momenteel ondersteunt, te verbeteren, vernieuwen en optimaliseren. S/4HANA ondersteunt moderne architecturen, zowel in-the-cloud als on-premise.

Onze aanpak.

Advies: voor dit soort omvangrijke migraties geldt eerst denken en dan doen. Door vooraf een duidelijk plan (fasering, time boxen) te maken en te communiceren, weet iedereen wat er verwacht wordt en wanneer bepaalde activiteiten/onderdelen aan de beurt zijn. Dit masterplan wordt continue aangepast aan de realiteit en blijft daarom een belangrijk communicatiemiddel. In de projectorganisatie zijn alle disciplines vertegenwoordigd die nodig zijn voor een succesvolle migratie, zoals: project management, change management, training & communicatie, test management, business process management & configuratie, data management & conversie, rapportages & analyses, uitbreidingen van standaard functionaliteit (LCNC), interfaces & connecties, gebruikers & authorisatiebeheer en systeembeheer.

De omvang en mate van inbreng van deze disciplines worden samen vastgesteld en variëren gedurende de loop van het project. Bedrijven kunnen gebruik maken van de diensten van DDC voor het hele project of voor delen daarvan (shopping cart). De specialisten van DDC zijn uitstekend in staat om je te adviseren op de voorgenoemde disciplines.

Meer weten?

Neem dan nu contact op met Hans

Of laat je emailadres achter, dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Hans Giesbers
Hans Giesbers
Relatiemanager
+31 (0)6 20 488531